Ні санкції, ні погрози, Путін не сприймає – він божевільний, або чи буде новий Перл-Харбор?

ua-pravo.org

Події останніх днів дали стали підставою для багатьох роздумів. Особливо було важливо проаналізувати те що відбулося, спочатку в Самарканді, а недавно і в Астані.
Головний висновок – публічне приниження путіна керівниками країн, яких путін вважає вічними його васалами.
Це є ще одне дуже важливе підтвердження того, що путін більше не сприймається, навіть найближчими його соратниками, як лідер супердержави.
Ще одна важлива обставина, на яку варто звернути увагу крім публічного приниження, яке було очевидним, навіть для російського населення – це важкий психологічний стан путіна.
Причиною такого його стану, крім удару по його міжнародному іміджу, є ще і стан його здоров‘я.
Навіть не професіоналам було очевидно, що стан здоров’я путіна різко змінився, він виглядає зараз пригніченим, розгубленим і в нього немає минулої харизми і нахабної впевненості.
путін переживає глибоку психологічну деградацію.
Щоб ми не говорили про путіна, не можна не відмітити, що він завжди приймає якісь несподівані рішення і які є найменш раціональні.
Вже багато разів висловлював припущення, що путін застосує ядерну зброю, якщо йому особисто, чи його владі буде загрожувати небезпека.
Продовжую стверджувати, що путін вже прийняв рішення про ядерний удар. Питання тільки часу, коли це станеться.
Військові невдачі на фронті і значна втрата ним міжнародного іміджу, як керівника наддержави, все ближче і ближче наближають початок світової катастрофи.
Будь які застереження чи погрози, від кого б вони не виходили – путін не сприймає і ніколи не сприйме.
Вся його нахабна риторика на міжнародній арені і дії російської держави завжди ґрунтувались на усвідомленні своєї ядерної переваги над світом. Він вважав і вважає що навіть одного цього фактору достатньо, щоб він нав’язував країнам і народам свою волю.
Путін відсвяткував своє семидесятиріччя, отримав подарунок – зруйнований кримський міст. Це ще більше його розлютило проти України і НАТО, оскільки він вважає, що підірвати кримський міст Україна могла лише разом з спецслужбами країн НАТО.
Можна з високою ймовірністю припустити, що путіну залишилось недовго жити на світі. Він, мабуть, це усвідомлює. Але за життя тримається. Є інформація у вільному доступі проте, що путін продовжує здійснювати заходи щоб нанести першим ядерний удар і при цьому залишитись живим. Начебто в кремлі вже навіть готові списки людей, які за рішенням путіна, будуть разом з ним евакуйовані в далекі підземні бункери, чи бомбосховища – в Москві, чи далеко на Уралі, чи Алтаї. Евакуації підлягають люди з найближчого його оточення, за інформацією близько 500 сімей, ну і обслуговуючий персонал. В цей список фактично не входить жодний міністр, чи депутат, навіть для валентини матвієнко місце не знайшлось, на відміну від голови держдуми володіна – тільки дуже наближені до путіна особи – його сім’я , діти, діти від першого шлюбу, бізнес партнери, деякі соратники.
Не знаю на скільки ця інформація є правдивою, але схоже на те, що таке може дійсно бути.
На мій погляд, путін рішення про ядерний удар вже ухвалив. Але виникає питання, якими засобами – стратегічними чи тактичними? І куди будуть направлені ці удари?
Путін іраціональний і несподіваний, він намагається здивувати світ будь-якими своїми діями.
Розпочавши війну з Україною – він, без сумніву, світ здивував, є люди, які досі не можуть у це повірити.
Деякі зарубіжні експерти в переважній більшості вважають, що путін нанесе удар тактичною ядерною зброєю по Україні ( не будемо уточнювати об’єкти).
Мені видається, що це не в характері путіна – застосування ядерної зброї проти України. Це, буде розцінено як ознака його слабкості і нездатність перемогти Україну на полі бою.
Крім того, територія України надзвичайно близько розташована з Росією. У разі застосування стратегічної ядерної зброї і навіть тактичної, але достатньої потужності – це може призвести до значного ядерного зараження європейської частини росії – там де проживає основна маса етнічних росіян і значної частини, якщо не усієї, білорусі.
Все залежить від того, куди подують вітри. Може статись, наприклад, так, що основна частина ядерної хмари полетить на москву, до якої трохи більше 700 км по прямій.
путін не може це ігнорувати. Це ж пряма загроза росіянам, може зчинитись величезна паніка.
Тому, не можна виключати, що ядерний удар може бути нанесений по США балістичними ракетами найбільшої потужності – по головному ворогу путіна.
І проміжний удар, можливо навіть тактичною ядерною зброєю по одній із європейських країн – членів НАТО.
Але головний удар по США.
І головне завдання для путіна, без сумніву, це нанести цей удар несподівано і не отримати відповідь.
Якби йому вдалося нанести такі несподівані удари по США, то, в подальшому, як мабуть вважає путін, він швидко завершить усі справи в Європі – і з Україною, і з іншими європейськими країнами.
Ми усі добре знаємо, що путін великий майстер блефу. Він і зараз може блефувати, а насправді готувати удар.
Тому, коли ми чуємо, що західні розвідки не мають доказів, що ядерні сили росіі почали вчиняти дії по підготовці до їх застосування, я б до цього відносився з певною обережністю, адже путін ще 23 лютого 2022 року, публічно дав команду привести ядерні сили в повну бойову готовність.
путіну не можна вірити – жодному його слову, як не можна було вірити і гітлеру.
Європа свого часу повірила гітлеру і чим це закінчилося усі знають.

7 грудня 1941 року дві групи японських літаків – одна група у складі 183 літаків і друга група у складі – 170 літаків, здійснили несподіваний наліт на Перл -Харбор.
Перл – Харбор – військово-морська база США в центральній частині Тихого океану на острові Оаху, де знаходились основні сили американського Тихоокеанського флоту. Це була головна база ВМС США на Гавайях.
На момент удару японських літаків на базі знаходились 93 кораблі і допоміжні судна.
В результаті цього нальоту США втратили:
– потопленими – чотири лінійні кораблі ( лінкори – найбільш потужні і великі броньовані кораблі), два есмінця, крейсер, мінний загороджувач;
-пошкоджені – чотири лінкори, три крейсери, есмінець;
-знищено  та  пошкоджено 310 літаків;
-убитих або поранених 3581 військовослужбовців.
– убитих 103 цивільних.

Японці втратили – 29 літаків і 5 підводних човнів.

При нападі на Перл-Харбор фактор несподіваності був реалізований Японією з максимальною ефективністю.

Цієї трагедіі могло і не статися, оскільки американці мали більш ніж достатньо для цього сил і засобів – тільки військово-повітряні сили мали 394 літаки , ПВО забезпечували 294 зенітні гармати.
Цим ударом японці досягли своєї стратегічної цілі – Тихоокеанський флот США не зміг перешкодити японській операції в південно-східній Азії.

путін несподіваним потужним ядерним ударом по США, може намагатись досягти стратегічної мети – знищити чи повністю зруйнувати та ослабити найпотужнішу країну світу – одиного із геополітичних полюсів світу.

Це дасть можливість путіну, разом з Китаєм утворити нову геополітичну реальність світу, де вже не буде ні США, ні Європи, а буде лише Росія і Китай.

Можливо це і є іх головна стратегічна мета на даний час.
Але, при цьому, невідомо, чи залишиться життя на планеті.

Американський народ пам’ятає три Національні трагедіі – Громадянську війну, Перл – Харбор і 11 вересня 2001 року.
Треба сподіватись, що влада США зробить усе можливе, щоб не було ще однієї національної трагедіі і не допустить, щоб путін НЕСПОДІВАНО наніс ядерний удар, як по території США, так і по територіям їх союзників і соратників.

Новий Перл -Харбор не повинен повториться.

ua-pravo.org

 

Віктор Швець,

Президент Української Фундації дослідників права, доктор юридичних наук