Мені випала можливість неодноразово бувати на островах в Карибському морі, які входять в групу Великих і Малих Антильських островів. Частина цих островів, які розташовані в Карибському моря між Північною і Південною Америками і носять загально визначену назву – Вест Індія.

Ці острови були відкриті Христофором Колумбом у 1492 – 1504 роках.

Христофор Колумб відправився у подорож з метою знайти Індію і коли він знайшов ці острови, то вважав, що це і є Індія. Деякий час ці землі дійсно носили назву Індії, але пізніше, коли Васко да Гама знайшов реальну Індію ці землі так і залишились носити назву Вест Індії, хоча кожен з цих островів має самостійну назву і фактично є суверенною державою.

В групу цих островів, які входять в Вест Індію, зокрема є, Антигуа і Барбуда, Багамські острови, Барбадос, Гаїті, Гренада, Домінікана, Куба, Сент Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Ямайка, і деякі інші.

Частина цих островів належала США, частина Великій Британії, частина Франції, а частина Нідерландам. Але є і такі острови, які зараз діляться пополам, одна частина належить Нідерландам, а інша частина Франції і між ними існує дуже велика різниця, хоча кордон між ними чисто умовний, хоча він проведений, але при цьому, як тільки переїжджаєш з однієї частини на  іншу частину, то одразу розумієш настільки розючі відмінності.

Загальна площа  цих островів трохи більше 240 тс.кв.км.

А далі доповню цю розповідь фотографіями із деяких островів, які входять в Вест Індію.

Британські Віргінські острови:

Острів Сент-Томас:

Багами:

Віктор Швець, Президент Української фундації дослідників права