Думаю, багато людей в нашій країні якщо не були, то знають, що в Нідерландах щороку відбувається велика виставка тюльпанів. І взагалі Нідерланди – це країна тюльпанів і квітів.

Знав і я про те, що в Нідерландах є унікальне місце, де зосереджено великий і унікальний парк квітів, перш за все тюльпанів і щороку там відбувається виставка.

В Амстердамі я вже був два дні, мені місто дуже сподобалось, скажу більше, таке місто не може не подобатись.

Амстердам – це казкове місто, унікальне і неповторне. Тут усе прекрасно – і будинки, і архітектура, і канали – і взагалі все, що тебе оточує – воно є чудовим і неповторним. І що дуже важливо в цьому місті почуваєш себе дуже комфортно і вільно. Люди щасливі і ввічливі, завжди готові тобі допомогти, не має абсолютно ніяких проблем щодо спілкування. Мене дуже здивувало, що багато людей знає російську мову, а ще більше мене здивувало те, що місцеві жителі чомусь вбачали в мені туриста або з Великої Британії або з Італії, але ніколи ніхто не сказав мені, що я нагадую їм росіянина. Для мене це було дуже приємно, оскільки в інших країнах як тільки побачать слов’янську зовнішність чомусь обов’язково перше питання, яке задають – «раша?», але як тільки їм стає відомо, що я з України, як правило, дуже приємна реакція і задоволення.

Але все таки повернімось до квітів.

Ввечері 12 травня 2018 року ми твердо вирішили з’їздити в Кекенхоф, де 13 травня закінчувалась виставка квітів.

Дуже швидко вирішили усі організаційні питання і вранці відбули з Амстердама в  Кекенхоф.

Відомий на весь світ парк квітів Кекенхоф є дуже популярним місцем для туристів з усього світу, які відвідують Нідерланди весною.

Я багато чув про цей унікальний парк, про величезну кількість квітів і зокрема тюльпанів, які щороку там висаджують, але те, що я особисто побачив і відчув 13 травня 2018 року перевищило усі мої сподівання. Я був просто вражений тією красотою, яка була створена людьми на невеликій території.

Хоча сказати, що територія не велика може й не зовсім правильно, оскільки займає парк площу 32 га і на цій території щороку висаджують більше 7000000 квітів.

Сюди приїжджають люди з усього світу. І вся ця красота відкрита для відвідувачів протягом двох місяців. Але за ці два місяці біля 1 млн.туристів прибувають в це царство квітів.

Кожний рік дизайн парку змінюється в залежності від обраної тематики, яка розкривається за допомогою панно з квітів та декору.

В цьому році парк відкрився в 69 раз. Він працював з 22 березня по 13 травня.

Цей парк розташований між Амстердамом і Гаагою.

Не буду переказувати історію цього парку і всі його особливості. Кожний хто бажає, то може все це прочитати в Інтернеті.

А зараз пропоную переглянути деякі фото з Амстердаму і парку Кекенхоф. Можна багато розповідати який це чудовий і красивий парк ,як все там гарно і красиво організовано, як створені максимальні зручності для відвідувачів, але мені здається краще один раз побачити цю красу, ніж довго і багато про неї говорити. Тому пропоную своє бачення Амстердаму і парку Кекенхоф.

Амстердам (деякі фото)

Кекенхоф

Віктор Швець, Президент Української фундації дослідників права