В Іспанії я був не вперше.  Мені і раніше доводилось бувати у багатьох іспанських містах

Але особливість тих міст де я вже побував полягала у тому, що вони були розташовані на середньо- морському узбережжі країни, або в її центральній частині.

Кадіс – це невелике місто, але дуже красиве і має надзвичайно довгу і цікаву історію. І головною особливістю для мене було те, що це місто розташоване на південному заході Іспанії – в Андалузії і з усіх боків омивається водами Атлантичного океану.

Якраз те, що з Кадісу є прямий вихід до Атлантичного океану і є його характерною ознакою, яка багато в чому і визначила його історію.

Зараз тут один з найбільших рибних портів країни , колись дуже давно саме з Кадісу розпочалась друга подорож  Христофора Колумба.

Місто розділене фактично на дві частини – старе місто, яке розташоване на десятикілометровій косі і нове місто, яке має сучасну архітектуру і мало чим відрізняється від інших іспанських міст.

Саме тому, основна увага туристів прикута до старого міста з його красивими і неповторними вузенькими вулицями, історичними пам’ятниками і яке наповнене  духом багатовікового міста.

Кадіс невелике місто, тут проживає біля 150 тис. людей. За площею теж не велике і його історичну частину можна за день обійти.

Однією з головних історичних пам’яток є Кафедральний собор Святого Хреста. Він знаходиться у центрі міста на Кафедральній площі і завдяки його розмірам цей собор видно з будь якої точки у місті.

Кафедральний собор був побудований у 17 ст. і його будівництво тривало більше 100 років. Собор не відрізняється якоюсь вишуканою архітектурою чи внутрішнім убранством .
Але виглядає достатньо помпезно і гарно.

Внутрішнє убранство собору теж достатньо скромне, але за рахунок високих колон і вікон , а також унікальних статуй і картин – виглядає дуже гарно.
В центрі собора скромно прикрашений алтар, над яким розміщується  образ Непорочного зачаття Діви Марії.

Привертає до себе увагу і міська Ратуша. Це одне із найстаріших будівель міста, яка була побудована в 16 ст., але зберегла усю свою красоту і по наш час.

У фотографіях які будуть доповнювати цю мою коротку розповідь можна буде побачити і інші не менш цікаві місця Кадісу.

І на завершення не можна не сказати, що це чудове місто справило на мене дуже гарне враження і своєю архітектурою і привітними іспанцями з якими було дуже цікаво і приємно спілкуватись.
Крім вже сказаного, необхідно зазначити, що місто чудово підходить для гарного відпочинку.
Тут є усі необхідні для цього умови – багато обладнаних пляжів з гарною інфраструктурою, теплими водами океану і дуже смачною їжею.

Віктор Швець,
Президент Української фундації дослідників права, доктор юридичних наук