Ще зовсім недавно українці не знали що таке «кастинг» і не  вживали у спілкуванні між собою це слово.

Але, час минув і ми вже добре знаємо, що таке кастинг і для чого він проводиться.

Хто не знає, або забув, нагадаю, кастинг – це вибір серед претендентів людини, яка в найбільшій мірі відповідає творчому задуму, наприклад, режисера.

У нашому розумінні кастинги проводяться для того щоб підібрати необхідного виконавця для тієї чи іншої ролі, в залежності від того завдання, яке буде поставлено особі, яка має перемогти у кастингу.

А чи може бути  кастинг серед кандидатів у президенти у нас, в Україні?

Мабуть, може!

Путін дуже хоче бути режисером українських виборів, саме тому він багато робив політичних заяв, в тому числі і з приводу того, якого він хоче бачити Президента України.

Він чітко і ясно сказав, що цей, який є – йому не підходить.

А який підходить? Він теж відкритим текстом сказав – той, який влаштовує Росію, тобто його – Путіна.

Коли дивишся російські канали, то дивуєшся – невже в Росії  немає інших проблем, ніж обговорювати українські вибори.

Російська пропаганда робить все можливе, щоб дискредитувати Україну  і українців, принизити силу українського духу, тому що Путін знає, що успіх України – це кінець Росії.

Але, і росіяни почали усвідомлювати, що їх обманює кремлівська пропаганда – говорять одне, а в Україні відбуваються зовсім інше.

Кремлівські пропагандисти казали Україна ніколи не отримає безвізу – отримала; українська церква – ніколи не буде автокефальною – стала повністю незалежною від Москви і рівною серед інших у православному світі; що Україну ніколи не приймуть в ЄС і НАТО – тепер точно приймуть, Конституція чітко закріпила курс в ЄС і НАТО.

Ми, українці, за останні 4-5 років дійсно стали  іншими, нас тепер вже дуже рідко плутають із росіянами за кордоном.

Україна тепер сприймається, як повноцінна європейська країна, а що стосується росіян, то відношення до них не тільки не поліпшилось у світі, а стало ще більш негативне.

І вони це розуміють, і бачать!

Україна змінюється, змінюються і українці, і ці зміни дуже позитивні і їх не бачити можуть тільки московські заробітчани, які ганьблять свою країну, свій народ в тому числі приймаючи участь в пропагандистських шоу на російських телеканалах.

Росіяни, які розмовляють на російській мові – це патріоти, а українці, які розмовляють на українській мові – бандерівці.

От така у них росіян логіка.

Мені приємно, що за останні роки ми стали жити в українській Україні, і цей процес хоч і важко, але йде потужними кроками.

Для Путіна ці вибори в Україні будуть мати визначальне значення. Вони можуть дуже істотно вплинути на внутрішні справи в Росії. Програш ставленика (ставлеників) Путіна на виборах в Україні значно пришвидшить розпад Росії, оскільки люди в Росії ще більше будуть недовіряти Путіну.

Ось тому такі високі ставки в цьому кастингу.

Але, змінити політичний курс України вже неможливо. Цього ще не розуміє Путін, а може вже і зрозумів. І будь-який президент, якого обере український народ обов’язково поведе Україну по шляху до цивілізованого світу, а не до Росії і її митного союзу.

Навіть, якщо хтось із обраних президентів і захотів би це зробити – то українці йому це вже не дозволять.

Путін допустив величезну геополітичну помилку, перетворивши українців у своїх ворогів і ніякі кастинги йому не допоможуть.

Тому що українці, коли будуть іти на вибори повинні зайти на цвинтарі у своїх містах і селах і покласти квіти до свіжих могил українських героїв, яких убила агресивна Росія, після чого вони ніколи не голосуватимуть за тих кандидатів, яких хоче Путін.

Віктор Швець, Президент Української фундації дослідників права