Щойно прочитав матеріал Романа Насірова “П‘ятий рік війни. Що далі?”

В цьому матеріалі я побачив зовсім іншого Насірова – досвідченого державного діяча, який дуже точно і правильно, на мій погляд, розставив усі акценти у війні і мирі.

Впевнений в тому, що надзвичайно актуальні і правильні пропозиції Насірова повинні вже зараз бути на робочому столі Президента України, оскільки їх реалізація може істотно вплинути на забезпечення обороноздатності нашої країни і досягнення миру.

Дуже своєчасна і вкрай необхідна пропозиція по реорганізації оборонної промисловості. Невже не зрозуміло, що нинішня структура оборонної галузі не забезпечує високий рівень виробництва надсучасного озброєння для наших збройних сил.

Якщо поки не можемо самі це забезпечити, правильна пропозиція згадати позитивний досвід Ленд-Лізу. Чому цей механізм забезпечення збройних сил ефективною оборонною зброєю не задіяний!

Джевеліни – у війні з російським агресором цього не достатньо.

Або пропозиція узяти в оренду декілька сучасних бойових кораблів НАТО, зокрема США, мені здається це дуже актуальна і розумна пропозиція, реалізація якої змінить баланс сил в чорноморському регіоні. Крім того, ці озброєні кораблі будуть надійним захистом наших морських рубежів.

На мій погляд є правильними пропозиції Насірова не тільки щодо зміцнення обороноздатності наших збройних сил, але й щодо зовнішньополітичних кроків, які він пропонує.

Це дуже оригінальні і необхідні кроки.

Але що мене найбільше вразило – це його пропозиція про укладання двостороннього Договору про безпеку і партнерство між США і Україною.

Це був би геополітичний прорив України.

Дуже своєчасна і компетентна пропозиція.

Несподіваний Насіров, я не очікував від нього пропозицій такого високого рівня компетенції, а тому відкрив для себе цього кандидата у президенти зовсім з іншої сторони.

Віктор Швець, Президент Української фундації дослідників права